Bosanski Haber Girişi : 22 Şubat 2021 18:36

Zvizdić primio u oproštajnu posjetu ambasadora Turske Halduna Koҫa: Razgovarano o aktuelnoj političkoj situaciji

Zvizdić zahvalio je ambasadoru Koҫu na svemu što je tokom svog mandata, zajedno s vlastima i narodom prijateljske Turske, učinio za Bosnu i Hercegovinu

 

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) dr. Denis Zvizdić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Republike Turske u BiH Halduna Koҫa.

 

 

Zamjenik predsjedavajuće Zvizdić i ambasador Koҫ razgovarali su  o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH, procesu euroatlantskih integracija Bosne i Hercegovine, te o daljem unapređenju dobrih odnosa između dvije države. Složili su se da postoji značajan prostor za poboljšanje vanjskotrgovinske razmjene, saradnje u oblastima poljoprivrede, drvne industrije, hidroenergetike, kao i za jačanje razmjene u oblastima obrazovanja, nauke, kulture i sporta.

 

Zvizdić zahvalio je ambasadoru Koҫu na svemu što je tokom svog mandata, zajedno s vlastima i narodom prijateljske Turske, učinio za Bosnu i Hercegovinu i istaknuo da su u ovom periodu realizirane mnoge značajne aktivnosti koje su rezultirale unapređenjem odnosa dviju država.

 

Zamjenik predsjedavajuće Predstavničkog doma PSBiH, Denis Zvizdić je ambasadoru Koҫu poželio uspjeh u nastavku njegove diplomatske karijere, navedeno je u saopćenju iz Kabineta zamjenika predsjedavajuće Predstavničkog doma dr. Denisa Zvizdića.