24 Haziran 2018 Pazar
Anasayfa > Bosanski > Zukić i Cemaloğlu: Dobra saradnja BiH i Turske će se nastaviti u budućnosti
Zukić i Cemaloğlu: Dobra saradnja BiH i Turske će se nastaviti u budućnosti

Zukić i Cemaloğlu: Dobra saradnja BiH i Turske će se nastaviti u budućnosti

12.01.2017 14:13 12 14 16 18 yazdır
Generalni sekretar SDA Amir Zukić je razgovarao sa zamjenikom ambasadora Republike Turske u BiH Ümit Cemaloğlu o aktuelnoj situaciji u obje zemlje.

Zukić je zamjenika ambasadora Republike Turske upoznao s aktuelnim političkim dešavanjima u državi, ali govorio i o saradnji dviju zemalja, te skazao zahvalnost za intezivnu podršku koju Turska pruža Bosni i Hercegovini.


?Republika Turska će nastaviti pružati podršku i ona Bosnu i Hercegovinu vidi kao perspektivnu državu", istakao je Cemaloğlu.


S obzirom da dvije zemlje imaju dobru saradnju na brojnim poljima, akcenat je stavljen na socijalnu i ekonomsku problematiku, te je najavljen nastavak saradnje u smjeru još većeg poboljšanja odnosa, a posebno kada su u pitanju investicije Turske u BiH.


Zukić i Cemaloğlu su zaključili da su BiH i Republika Turska dvije prijateljske zemlje sa dobrim političkim odnosima i kulturnom saradnjom, te da se dobra saradnja treba nastaviti kroz realizaciju konkretnih projekata.


Sda.ba

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri