Bosanski Haber Girişi : 23 Şubat 2021 11:51

Zdravstveno stanje Fate Orlović stabilno: Jučer hospitalizirana u UKC Tuzla

Hurija Karić, kćerka nane Fate, dodala je kako je nana Fata pitala koliko još dana ima do proljeća, jer se crkva koja je bespravno napravljena u njenom dvorištu počinje uklanjati u proljeće.

Zdravstveno stanje nane Fate Orlović, nakon što je jučer hospitalizirana na Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli, je stabilno. Nana Fata, kako je pojasnila njena kćerka Hurija Karić, na UKC Tuzla je smještena zbog problema sa plućima kojih ima još od moždanog udara.

 

- Pacijentica Fata Orlović je primljena kao pulmološki pacijent, a ne zbog sumnje na Covid-19. No, procedura je takva da se mora uraditi brzi antigenski test, a potom i PCR test. U slučaju dva negativna rezultata pacijentica Orlović će biti smještena u Kliniku za plućne bolesti, kazala je Ersija Aščerić – Mujedinović iz Službe za komunikacije UKC-a  Tuzla.

 

Hurija Karić, kćerka nane Fate, dodala je kako je nana Fata pitala koliko još dana ima do proljeća, jer se crkva koja je bespravno napravljena u njenom dvorištu počinje uklanjati u proljeće.- Jutros kaže ‘Nemoj me sine vodat, meni je kraj’, pa se okrenu govoreći: ‘A kako ću umrijeti, nisam ovo završila’. Prošle sedmice je s advokatom pričala fino, dobro se osjećala. Nadamo se najboljem, ispričala je Karić za Avaz.

 

 

 

Zambak.ba

Foto: Hayat