Bosanski Haber Girişi : 21 Şubat 2021 21:01

Zatvorena biračka mjesta u Srebrenici i Doboju: Nekompletni rezultati u ponoć

 

Zatvorena su biračka mjesta u Srebrenici i Doboju na kojima su birači danas glasali nakon što je Centralna izborna komisija poništila rezultate izbora u ovim gradovima, piše KLIX.

Biračka mjesta otvorena su u 7 sati, a birao se gradonačelnik i Skupština Grada Doboj na 89 biračkih mjesta i načelnik i Skupština Općine Srebrenica na 28 biračkih mjesta. Glasanje je trajalo do 19 sati.

Centralna izborna komisija poništila je izbore održane u Doboju i Srebrenici u 11. mjesecu prošle godine zbog brojnih nepravilnosti. Stranke ujedinjene u inicijativu "Moja adresa: Srebrenica" su ukazivale na probleme u izbornom procesu, pogotovo kada je riječ o glasanju poštom, a upravo iz straha da će nepravilnosti biti ponovljene, odlučili su da bojkotuju izbore.

Na glasačkom listiću za izbor načelnika općine Srebrenica nalaze se četiri kandidata, u ime četiri ovjerena politička subjekta, dok se na glasačkom listiću za Skupštinu općine Srebrenica nalaze kandidati 27 političkih subjekata.

 

Prema informacijama CIK-a, do 16 sati u Srebrenici je izašlo 38,96 posto birača, a u Doboju 46,68 posto. Odziv birača nakon zatvaranja biračkih mjesta Centralna izborna komisija BiH će saopćiti u 21 sat, dok će prve preliminarne nekompletne rezultate saopćiti u ponoć.

 

 

Klix.ba/Zambak.ba