Bosanski Haber Girişi : 26 Mart 2021 15:33

Za predsjedavajućeg Gradskog vijeća izabran Jasmin Ademović, Srđan Srdić odustao od kandidature

Od 25 prisutnih vijećnika, tri su bila odsutna, Ademović je dobio 18 glasova, četiri glasa su bila nevažeća dok su tri nepopunjena...

 

Sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva, koja je prije dva dana prekinuta, danas se nastavila. Tako je na današnjoj sjednici za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva izabran kandidat Naroda i pravde Jasmin Ademović. 

Od 25 prisutnih vijećnika, tri su bila odsutna, Ademović je dobio 18 glasova, četiri glasa su bila nevažeća dok su tri nepopunjena. 

Podsjetimo, Srđan Srdić je ranije povukao svoju kandidaturu, nakon burne rasprave. Srđan Srdić je poslije odustao od kandidature. 

 

 

- Želim da obavijestim javnost da povlačim svoju kandidaturu za mjesto predsjedavajućeg. U medijima stoji da je Srđan Srdić jedan od krivaca zašto  Bogić Bogićević nije izabran. Na prošloj sjednici donijeli ste 18 potpisa. Mogli ste izabrati gospodina Ademovića. Ja sam dobio pet glasova. Matematički gledajući, nije nikakvo ugrožavanje.  Molim vas, vratite gospodina Bogićevića, ako treba na koljenima ću moliti. Osam ljudi vas je prevarilo u vašim redovima. Neka je na obraz i čast onima koji su mene optužili, dodao je Srdić.

 

 

 

 

Zambak.ba