Bosanski Haber Girişi : 15 Mart 2021 15:40

YTB organizuje program 'Sjećanje na genocid'

Nakon evaluacije sadržaja, odabrani učesnici će pridružiti programu Marš Mira, posjetit će spomen obilježje u Srebrenici i te učestvovati na programima Akademije za genocid u Srebrenici..

 

Direkcija za tursku dijasporu i srodne zajednice (op.a. YTB) Republike Turske organizuje program “Sjećanje na genocid”. Cilj je, kako navode, da se ohrabre student Turkiye Bursları programa da kreiraju sadržaje iz predmeta “Islamofobija, genocide, zločini iz mržnje, ratni zločini, zločini protiv čovječnosti I ljudskih prava”, srebrenički genocide I poricanje genocida”.

 

Na program mogu aplicirati svi student magistarskog ili doktorskog nivoa,  ukoliko studiraju na odsjecima: Pravo, međunarodni odnosi, političke nauke, ljudska prava, komunikacije, sociologija, psihologija i filozofija.

 

 

U okviru programa od kandidata se očekuje da kreiraju sadržaje na engleskom jeziku za jednu od pet kategorija: Kratki film, scenarij, ekskluzivne vijesti, novi mediji i fotografija.

 

 

Kandidati koji žele da učestvuju u programu treba da pošalju svoje prijave od 9. marta, a najkasnije do 15. aprila putem linka za aplikaciju, klikom na  Microsoft Forms. 

 

Nakon evaluacije sadržaja, odabrani učesnici će pridružiti programu Marš Mira, posjetit će spomen obilježje u Srebrenici i te učestvovati na programima Akademije za genocid u Srebrenici.

 

Program će se održati između 9. i 16. jula u Bosni i Hercegovini.

 

 

 

Zambak.ba