Bosanski Haber Girişi : 01 Nisan 2021 10:06

Vučić: Ako možemo da pomognemo građanima Sarajeva, Podogorice, Skoplja, to je dobro!

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, govoreći za CNN naglasio je kako je u procesu vakcinacije građana Srbije ali i građana regiona, najbitnije spašavanje ljudskih života...

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, o procesu vakcinacije protiv koronavirusa u Srbiji govorio je u gostovanju na američkoj televizijskoj mreži CNN. 

 

Prilikom gostovanja Vučić je istakao da vakcinacija za Srbiju nije bio geopolitičko pitanje, već pitanje spašavanja ljudskih života te je dodao da se mnogo uložilo u digitalizaciju Srbije i organizaciju vakcinacije na Beogradskom sajmu. 

 

- To znači da su naši softveri među najboljima na svetu i ja sam duboko ponosan zbog toga što smo bili uspešni u tome. Što se tiče nabavke vakcina, nabavili smo ih iz svih delova sveta. Sad možete u Srbiji dobiti američku, britansku, rusku i kinesku vakcinu. Možete da birate vakcinu, pojasnio je Vučić. 

 

Sve vakcine kojima se građani Srbije ali i regiona vakcinišu u Srbiji, prema riječima Vučića, dobile su odobrenje nadležnih agencija. 

 

-  Veoma sam ponosan i mislim da je to dobro i za region. Ljudi su počeli da dolaze u Srbiji ne samo iz Zapadnog Balkana. Nama to ne smeta. Mislimo da svako treba da primi oje doze vakcine i da bude spašen, kazao je Vučić.

 

Vučić je, također, kazao kako je nemoguće Srbiju odvojiti od regiona kao i to da je najbitnije da se ljudski životi spase. 

 

- Ako smo mogli da pomognemo nekome iz Sarajeva, Podgorice, Skoplja, to je u velikoj meri isto kao da smo to uradili ljudima iz Niša, Kragujevca, Novog Sada, Beograda, iako smo odgovorni samo za njih. Ovo je naš region, to su naše komšije i dobro je ako mi možemo da pomognemo njima, to je dobro. Ako oni mogu da pomognu nama, mi ćemo biti zahvalni. Mislim da je to fer i da pokazuje da smo orijentisani ka budućnosti i da ne želimo da idemo u prošlost, da pričamo o problemima koji izazivaju podele. Ako možemo da uradimo nešto zajedno, to je dobro i to je veoma važno, dodao je Vučić te naglasio da će Srbija dobiti vakine iz programa COVAX-a, kao i to da je Srbija na europskom putu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zambak.ba