Bosanski Haber Girişi : 04 Mart 2021 16:09

Turska vojna misija u BiH otvorila Šehidsku spomen sobu u Nemili

- Naša je obaveza da pomažemo ovu državu i narod za koju smo vezani kako kulturom tako i religijom, rekao je Erol

 

Turska vojna misija u BiH I zamjenik šefa Ahmet Erol, ministar za boračka pitanja u Vladi ZDK Fahrudin Čolaković, te predstavnici Udruženja boraca učesnika u otporu agresiji nemilskog rejona 1992-1995., Salko Lužić, svečano su otvorili Šehidsku spomen sobu u Društvenom domu u Nemili. Turska misija u BiH je uz učešće bh. komanija bili su sponzori na renoviranju prostorija za potrebe Šehidske spomen sobe. Turska vojna misija BiH je do sad bila direktni učesnik u preko 600 projekata izgradnje raznih objekata u postratnoj BiH.

 

 

- Naša je obaveza da pomažemo ovu državu i narod za koju smo vezani kako kulturom tako i religijom, rekao je Erol.

 

Salko Lužić, predsjednik boračkog udruženja nemilskog sliva, koje pokriva trinaest mjesnih zajednica izrazio je zadovoljstvo i čestitao Turskoj vojnoj misiji u BiH koja je uz druge sponzore omogučila da se završi i stavi u funkciju jedno ovakvo Šehidsko spomen obilježje.

 

 

- Krajnji cilj našeg udruženja je bio da ova spomen soba može ugostiti našu djecu gdje bi im mogli u prigodnim prilikama održati čas historije kako bi znali ko su šehidi iz njihovih sela i ko su ti ljudi koji su svojim životima odbranili BiH od agresije, kazao je Lužić. 

 

 

 

 

 

 

Zambak.ba/Zenica blog