Bosanski Haber Girişi : 19 Şubat 2021 18:04

Turska se neprestano bori protiv PKK: Teroristička organizacija koja sije smrt

Turska vlast se neprestano bori protiv PKK i elemenata koji služe toj terorističkoj organizaciji, tako je Ankara odlučno istakla da neće dopustiti da HDP koristi svoj politički status protiv građana Republike Turske...

Već dugih 40 godina kako PKK teroristička organizacija realizuje brojne napade protiv turskog naroda u kojima ginu djeca, mladi i stari. Svojim terorističkim napadima PKK teroristička organizacija, koja se kao takva nalazi na listi EU i SAD-a, usmrtila je preko 40 hiljada ljudi.

 

 

PKK je odgovorna za ubistva širom teritorija Turske. Krijumčarenje ljudima, drogom i prikupljanja raketa samo su neki od ilegalnih načina kojim PKK ostvaruje finansijske prihode.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osim toga, teroristička organizacija PKK regrutuje djecu, pljačka, otima i muči. Turska vlast se neprestano bori protiv PKK i elemenata koji služe toj terorističkoj organizaciji, tako je Ankara odlučno istakla da neće dopustiti da HDP koristi svoj politički status protiv građana Republike Turske.

 

 U sklopu svoje borbe Glavno tužilaštvo u Ankari pripremilo je izvještaj o 9 zamjenika HDP-a, uključujući Pervin Buldan i to u okviru istrage Kobani.

 

 

Zambak.ba