Bosanski Haber Girişi : 23 Şubat 2021 16:02

Skandalozne izjave voditelja i reditelja iz Srbije: Za Fikreta Alića kazali da su ga prikazivali u cirkusima u Europi

Prema Marićevom mišljenju logori u okolini Prijedora su bili  otvorenog tipa i da su zatočeni – Bošnjaci i Hrvati, koji su prošli golgote a mnogi od njih i ubijeni, nisu bili logori već sabirni centri

 

Predrag Gaga Antonijević, reditelj filma “Dara iz Jasenovca”, koji je iz utrke za Oscara ispao, bio je gost jutarnjeg programa “Dobro jutro Srbijo”, na srbijanskog Happy televiziji. Njega je ugostio voditelj-novinar Milomir Marić koji je često imao nacionalističke izjave. 

 

 

No, da stvar bude još gora, umjesto komentarisanja filma “Dara iz Jasenovca” i svega sa čime se reditelj susreo u toku snimanja filma, vrlo brzo su promijenili tok teme i usmjerili na logore u okolini Prijedora i žrtve zatočene u logorima, propagandi koja se "urotila" protiv Srba. 

 

 

 

 

 

 

 

Marić je tom prilikom istakao kako je cjelokupna svjetska propaganda htjela da dokaže da su se pojavili nacisti novog doba i da su to Srbi.

 

- Od izbijanja rata u BiH i otkrivanja logora u okolini Prijedora, cjelokupna svjetska propaganda je htjela da dokaže da su se pojavili nacisti novog doba. I to su Srbi, kazao je Marić.

 

Osim toga, Antonijević je, koji bi trebao da slovi za jednog umjetnika, zajedno sa voditeljem Marićem, za predsjednika Udruženja logoraša Kozarca, Fikreta Alića, poznatog i po fotografiji britanskih novina “Čovjek iza žice”, koja je obišla cijeli svijet,  rekli da je mršav jer boluje od tuberkuloze.

 

Na izjavu  Antonijevića: “I to je onaj sa tuberkulozom, što je kao bio mršav”, Marić je dodao:”Oni su njega poslije nahranili, odveli su onog mršavog, prikazivali ga u cirkusu po Europi. Vidite, to je njihova propaganda. Sada u isto vrijeme konkuriše “Quo vadis, Aida” i “Dara iz Jasenovca”.

 

 

Prema Marićevom mišljenju logori u okolini Prijedora su bili  otvorenog tipa i da su zatočeni – Bošnjaci i Hrvati, koji su prošli golgote a mnogi od njih i ubijeni, nisu bili logori već sabirni centri.

- Oni su mogli da izađu iz logora kad god hoće.To je bio sabirni logor da se sklone da ih neko ne ubije, dodao je Marić.

 

 

 

 

Zambak.ba

Foto: Twitter