Bosanski Haber Girişi : 22 Şubat 2021 15:47

Rama: Meta nije dorastao obavljanju predsjedničkih dužnosti, danonoćno vodi predizbornu kampanju

Albanski premijer Rama tvrdi da se nezakonite aktivnosti albanskog predsjednika Mete vide na svakom koraku i da krši zakone i Ustav, pretvarajući, kako je dodao, kabinet predsjednika u kancelariju stranke...

Premijer Albanije Edi Rama je, komenatrišući predizborne aktivnosti albanskog predsjednika Iljira Mete, naglasio da je Meta izgubio razum i da nije dorastao obavljajnju predsjedničke dužnosti, prenosi Reporteri.

 

 

Albanski premijer Rama tvrdi da se nezakonite aktivnosti albanskog predsjednika Mete vide na svakom koraku i da krši zakone i Ustav, pretvarajući, kako je dodao, kabinet predsjednika u kancelariju stranke.

 

Albanski premijer naglasio je da Meta danonoćno misli na predizbornu kampanju i ne ispunjava predsedničke dužnosti.

 

- Predsjednika koji govori koji govori uličnim jezikom i danonoćno vodi predizbornu kampanju, čak nema potrebe ni da komentarišem. Meta je stavio kancelariju predsjednika na raspolaganje stranci, koju formalno vodi njegova supruga, što je, također, izlišno komentarisati. Svi to razumiju i vide i glasat će u skladu sa tim 25. aprila, rekao je Rama.

 

 

Podsjetimo, albanski predsjednik Ilir Meta rekao je da će građani koji budu glasali 25. aprila glasati za svoju slobodu i dostojanstvo, čime će poraziti oligarhiju koja dugo vara Albance. 

 

 

Prema pisanjima Daily News Albania, Meta je istakao da će:" 25. aprila 2021. godine demokratija pobijediti nad oligarhijom, građanstvo nad glupošću. Predsjednik ima jedan glas kao i svaki građanin ove zemlje i iskoristit će ga protiv oligarhije koja krši Ustav, zakone i ljudska prava i uzima evropsku budućnost zemlje kao taoca".

 

 

 

Zambak.ba/Kosovo-online