Bosanski Haber Girişi : 23 Şubat 2021 14:01

Pripadnici OS BiH uspješno završili školovanje na Univerzitetu nacionalne odbrane u Republici Turskoj

Pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine diplome je uručio pomoćnik ministra Nacionalne odbrane Republike Turske za personal koji je izrazio zadovoljstvo radom, zalaganjem i  postignutim rezultatima od strane pripadnika OS BiH

 

Svečanom ceremonijom dodjele diploma na Institutu kopnene vojske Univerziteta nacionalne odbrane u Republici Turskoj, pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine major Amer Riković, major Anel Kondža i major Esnaf Avdić, uspješno su završili svoje školovanje.

 

Pored polaznika kursa, ceremoniji su prisustvovali visoki vojni zvaničnici Oružanih snaga Republike Turske. Oficirima koji su uspješno završili školovanje obratili su se rektor Univerziteta nacionalne odbrane kao i komandant Prve armije Oružanih snaga Republike Turske.

 

 

 

U ime gostujućih polaznika prisutnima se obratio pripadnik Oružanih snaga Bosne i Hercegovine major Amer Riković koji se zahvalio domaćinima na iskazanom gostoprimstvu tokom školovanja kao i ukazanoj prilici za sve strane polaznike da svoje znanje podignu na viši nivo.

 

 

 

Pripadnicima Oružanih snaga Bosne i Hercegovine diplome je uručio pomoćnik ministra Nacionalne odbrane Republike Turske za personal koji je izrazio zadovoljstvo radom, zalaganjem i  postignutim rezultatima od strane pripadnika OS BiH, navodi se u saopštenju Vojnog atašea BiH u Turskoj. 

 

 

 

 

 

Zambak.ba/Mod.gov.ba

Foto:mod.gov.ba