Bosanski Haber Girişi : 02 Nisan 2021 10:17

Preminuo Armin Smajlović, direktor Udruženja Oaza: Tvoja djela će zauvijek da žive

Od posljedica koronavirusa ugasio se još jedan mladi život. Jučer je u 36. godini života preminuo Armin Smajlović, direktor Udruženja za pomoć osobama sa poteškoćama u razvoju na prostoru KS "Oaza". 

 

 

- Armin će ostati upamćen kao veliki humanista i borac za prava svih osoba sa invaliditetom, po neizmjernom doprinosu Udruženju "OAZA" predanom radu. Bio je najprije prijatelj, a tek onda radni kolega. Tvoja djela će zauvjek da žive. Dragi naš Armine, neka ti dragi Allah otvori svoja vrata i primi te u svoje džennetsko krilo a porodici da sabura da izdrži ovoliku tugu i bol, napisali su na svojoj službenoj stranici iz Udruženja "Oaza". 

 

 

Armin Smajlović, kao direktor "Oaze", kroz saradnju sa drugim organizacijama i udruženjima svoj život je posvetio pružanju pomoći osobama koje su imale poteškoće u razvoju. Iza njega su brojni realizirani projekti.  

 

Za vrijeme mandata Armina Smajlovića kao direktora, Udruženje Oaza je zbog svog djelovanja dobilo Šetoaprilsku nagradu Grada Sarajeva. 

 

 

 

Smajlović je bio je član Skupštine Saveza oganizacija osoba sa intelektualnim poteškoćama na prostoru FBiH "Sumero".

Aktivno je radio i na zakonskom rješavanju problema sa kojima se suočavaju osobe sa poteškoćama u razvoju, a jedan od zakona na kojem je aktivno radio i koji je usvojen je i Zakon o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba sa invaliditetom FBiH.

 

 

Zambak.ba