Bosanski Haber Girişi : 19 Şubat 2021 18:13

Praktična nastava u Turskoj počinje 1.marta

Ukoliko učenici iz nekog razloga ne žele da dolaze u školu, već žele da svoje školovanje trenutno nastave online putem, morat će direktoru škole dostaviti pismo ili molbu u kojoj je objašnjeno zašto ne prisustvuju nastavi...

Ministarstvo obrazovanja Turske donijelo odluku da se nastava u svim srednjim tehničkim, umjetničkim, sportskim, i školama koje imaju praktični dio nastave, od 1.marta odvija normalno, na tradicionalan način.

 

Ministar obrazovanja Republike Turske, Ziya Selçuk je rekao da će srednje anadolijske tehničke, više-programske, likovne umjetnosti, i sportske škole početi sa tradicionalnim načinom rada, od 1.marta.

 

Također, učenici nisu primorani da idu u školu, već imaju pravo da izaberu način na koji će pohađati nastavu. Ukoliko učenici iz nekog razloga ne žele da dolaze u školu, već žele da svoje školovanje trenutno nastave online putem, morat će direktoru škole dostaviti pismo ili molbu u kojoj je objašnjeno zašto ne prisustvuju nastavi, koje će napisati njihovi staratelji.

 

U saopštenju ministarstva obrazovanja Turske piše i da će se tokom nastave primjenjivati mjere predostrožnosti protiv koronavirusa, kao što su socijalna distanca, korištenje maski i dezinficijensa, te povećana briga o higijeni.  

 

 

 

 

Zambak.ba/Trthaber