Bosanski Haber Girişi : 26 Ocak 2021 17:57

Policija RS-a prisluškivala razgovore CIK-a i Inicijative "Moja adresa:Srebrenica"

Akciju MUP RS-a, predsjednik izbornog štaba “Moja adresa: Srebrenica” Sadik Ahmetović, smatra potvrdom diskriminacije Bošnjaka prilikom vađenja ličnih karata u Srebrenici...

Izjava predsjednika OO SNSD-a Srebrenica Radomira Pavlovića na RTRS-u zaprepastila je članove Inicijative “Moja adresa:Srebrenica”.

 

Naime, prilikom gostovanja Pavlović je, prema informacijama Klixa, istakao da je MUP Republike Srpske presretao razgovore i snimao sastanke između članova CIK-a i Inicijative  “Moja adresa:Srebrenica”.

 

On je, također, istakao da je to ono što određene službe trebaju da rade ukoliko želimo imati pravnu državu i utvrditi nepravilnosti. 

 

Akciju MUP RS-a, predsjednik izbornog štaba “Moja adresa: Srebrenica” Sadik Ahmetović, smatra potvrdom diskriminacije Bošnjaka prilikom vađenja ličnih karata u Srebrenici. Ahmetović je istakao i da je policija Republike Srpske stala na jednu stranu i tim postupkom naručila demokratski integritet izbora u Srebrenici. Takva policija, tvrdi Ahmetović, je potvrdila samo da se "ništa nije promijenila od jula 1995.gdine kada je počinila genocid nad Bošnjacima."

Predsjednik izbornog štaba Inicijative "Moja adresa:Srebrenica", pozvao je Tužilaštvo BiH da pokrene istragu o tim aktivnostima MUP-a Republike Srpske. 
  

Zambak.ba