Bosanski Düzenleme Tarihi : 05 Kasım 2020 14:09 Haber Girişi : 05 Kasım 2020 14:28

Patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej i vladika Joanikije pozitivni na koronavirus

Beogradski patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej hospitalizovan je nakon pozitivnog testa na koronavirus.

U saopštenju koju je objavila Srpska pravoslavna crkva objavljeno je da je patrijarh Irinej, koji je primljen u bolnicu u Beogradu na liječenje od koronavirusa, bio u dobrom stanju i nije imao simptome izazvane virusom.
 

Irinej je prisustvovao sahrani poglavara Crnogorske pravoslavne crkve Amfilohija, koji je 01. novembra  sahranjen u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore. Uprkos prijetnji epidemijom, mnogi srbijanski lideri, uključujući i Milorada Dodika, srpskog člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine,  Aleksandra Vučića, predsjednika Republike Srbije i Zdravka Krivokapića, političara koji je preuzele  uspostavljanje nove vlade u Crnoj Gori, učestvovali su na prepunoj sahrani,  na kojoj su se od Mitropolita Amfilohija oprositili ljubeći ga.  

 

Nedugo nakon toga ispostavilo se i da je Vladika Budve i Nikšića Joanikije pozitivan na koronavirus. Joanikije je jedan od istaknutih vjerskih vođa Crne Gore, čije zdravstveno stanje, nakon što je test pokazao prisustvo koronavirusa, stablno. No, više detalja će biti izneseno nakon laboratorijskih analiza i pregleda snimaka pluća.