Bosanski Haber Girişi : 14 Ocak 2021 13:01

Odobrena hitna vakcinacija: Ministar zdravstva Republike Turske, Fahrettin Koca primio vakcinu

Nakon jučerašnjeg sastanka na kojem je odobrena hitna vakcinacija, ministar Koca je rekao da će od danas početi vakcinacija zdravstvenih radnika

 

Nakon što je stiglo odobrenje za hitnu vakcinaciju, izvršena je prva vakcinacija u gradskoj bolnici Ankara. Ministar zdravstva Turske, Fahrettin Koca je prvi primio vakcinu. Ministar je podvukao da je potrebno da se svi vakcinišu.

 

- Jedan od načina da bi se sačuvali od ove bolesti jeste vakcina. Da bi se vratili starom, normalnom načinu života, svi se moramo vakcinisati, kazao je ministar Koca.

 

 

 

 

Nakon jučerašnjeg sastanka na kojem je odobrena hitna vakcinacija, ministar Koca je rekao da će od danas početi vakcinacija zdravstvenih radnika.

 

- Od sutra će početi vakcinisanje zdravstvenih radnika u cijeloj Turskoj. Vakcine su dostavljene u 81 općinu u Turskoj. Naši građani će program vakcinacije moći pratiti uživo preko web stranice. Naš najveći prioritet je da program vakcinacije bude skroz transparentan, dodao je ministar.

 

 

 

Ministru zdravstva Fahrettinu Koci je nakon vakcinacije došla poruka iz bolnice u kojoj je vakcinisan, kao potvrda vakcinacije. U poruci piše da je primio vakcinu, te tačan datum i vrijeme, što je on i podijelio na svom računu na društvenim mrežama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zambak.ba/Milliyet.com.tr.