Bosanski Haber Girişi : 10 Mart 2021 16:24

Ministar Akar se sastao sa albanskim kolegom Peleshijem

Na sastanku osim razgovora o bilaterelnim odnosima i regionalnim sigurnosnim pitanjima, kao i o mogućnostima saradnje u odbrambenoj industriji, ministar odbrane Turske, Hulusi Akar je spomenuo saradnju između Turske i Albanije, u skorijoj budućnosti...

 

Ministar odbrane Turske, Hulusi Akar se sastao sa ministrom odbrane Albanije, Nikom Peleshijem. Na sastanku su razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnim sigurnosnim pitanjima i pitanjima odbrane, kao i o mogućnostima saradnje u odbrambenoj industriji.

 

 

Prema saopštenju iz Ministarstva Odbrane Republike Turske, ministar odbrane Akar je albanskog ministra odbrane Peleshija dočekao na vojnoj ceremoniji.

 

Ministri su prvo održali sastanak nasamo, a nakon toga održan je i sastanak sa delegacijama.

 

Na sastanku o kojem je razgovarano o bilaterelnim odnosima i regionalnim sigurnosnim pitanjima, kao i o mogućnostima saradnje u odbrambenoj industriji, ministar odbrane Turske, Hulusi Akar je spomenuo saradnju između Turske i Albanije, u skorijoj budućnosti.

 

 

Akar je naglasio važnost održavanja trajnog mira i stabilnosti na Balkanu, a također je spomenuo i mogućnosti za dalji razvoj vojne obuke i saradnje između dvije zemlje. Naglasio je i značaj saradnje protiv terorističke organizacije FETO.

 

 

 

 

 

zambak.ba/trthaber