Bosanski Haber Girişi : 22 Şubat 2021 17:13

Članovi Ravnogorskog pokreta se izjasnili da nisu krivi

Članovi četničkog Ravnogorskog pokreta se izjasnili da nisu krivi a advokat Dušana Sladojevića da je sve rađeno u skladu sa ciljevima udruženja...

 

 

Članovi četničkog Ravnogorskog pokreta, Dušan Sladojević, Slavko Aleksić i Riste Lečić, danas su se pred Sudom BiH izjasnili kako nisu krivi.

 

Zoran Perić, advokat u svojstvu odbrane Dušana Sladojevića, istakao je kako je sam skup prijavljen a udruženje registrovano, te da je sve rađeno u skladu sa ciljevima udruženja. Advokat je dodao i da je pregledao sve snimke i da ništa nije sporno jer  “sve riječi koje se izgovaraju bile su u skladu sa ciljevima udruženja”

 

Kazne za krivično djelo za koje se terete, ističe advokat Perić, su velike ali, tvrdi on, da za ovo nema osnova.

 

Podsjetimo, optužnica protiv Dušana Sladojevića, Slavka Aleksića i Riste Lečića,  potvrđena je u januaru 2021. godine. U toj optužnici Tužilaštvo BiH tereti Sladojevića, Aleksića i Lečića da su 10. marta 2019. godine sudjelovali na okupljanju u organizaciji Ravnogorskog pokreta otadžbine Srpske Višegrad, te su optuženi za izazivanje nacionalne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti na području Višegrada i okoline.

 

 

 

Zambak.ba

Foto:N1