Bosanski Haber Girişi : 18 Mart 2021 13:51

Krivokapić: Nikšićki izbori pokazali da je kraj dvopartijske političke igre

Rezultat koalicije okupljene oko DPS-a na izborima u Nikšiću pokazatelj da osipanje DPS-a, partije aktuelnog predsjendika Crne Gore, nije jednostavan a ni lagan proces...

Zdravko Krivokapić, premijer Crne Gore, kazao je kako u Srbiju nije otišao jer ga niko nije pozvao ali da će, ukoliko se odluka promijeni, sa zadovoljstvom otići u Beograd. 

 

Premijer Crne Gore je istakao i kako je Srbija za Crnu Goru više od geografije i da te dvije zemlje veže nešto što nijedna vlast, ma odakle god dolazila, ne može pokidati. Krivokapić je za srbijanski list Vreme, a prenose crnogorske Vijesti, kazao da ako DPS nije uspio sa 30 godina ubjeđivanja da je Srbija Crnoj Gori isto što i bilo koja druga država, "neće moći niko". 

 

Govoreći za navedeni srbijanski list, Krivokapić je i kazao kako je narod Srbije i Crne Gore toliko povezan da nijedna politika nije posebno potrebna. Krivokapić je, također, prokomentarisao izbore u Nikšiću kazavši da se u Crnoj Gori završio period dvopartijske političke igre, koju su svih godina unazad vodili DPS i DF. 

- Politička scena dobila je nove političke igrače, što je sigurno dobro za demokratiju u našoj zemlji, podvukao je Krivokapić.

Ističući da je rezultat na izborima u Nikšiću pokazatelj da osipanje DPS-a, partije aktuelnog predsjendika Crne Gore, nije jednostavan a ni lagan proces. 

 

- Miješanje u izbore u Nikšiću sa strane je revoltiralo određen broj birača, koji je, tako razmišljajući, prirodno dao glas DPS-u. Nikšićani su vrlo ponosan narod, i to je nekima očigledno promaklo, zaključio je Krivokapić.  

 

 

 

 

Zambak.ba/Vijesti.me