Bosanski Haber Girişi : 30 Mart 2021 10:35

Kosovski premijer Albin Kurti se vakcinisao AstraZeneca vakcinom

-  Suočeni smo s vrlo teškom pandemijom, čije je konačno rješenje vakcinacija stanovništva, kazao je kosovski premijer Albin Kurti nakon vakcinacije...

 

Albin Kurti, premijer Kosova jučer se prvi vakcinisao AstraZeneca vakcinom, čiji je prvi kontigent kroz COVAX mehanizam stigao prije dva dana. 

 

 

- U sportskoj dvorani ′ 1. oktobar ′ ′ u Prištini, danas popodne sam vakcinisan protiv Covid-19. Vakcina je sigurna i pomoći će što bržem prevladavanju ove situacije. Stoga ohrabrujem sve građane da vakcinišu i uklone dileme u korist vakcinacije. Sinoć je stigao prvi kontingent od 24 hiljade vakcina, imat ćemo i druga cjepiva, potrudit ćemo se da se što prije cijepimo, napisao je Albin Kurti na svom Facebook profilu. 

 

Također, dodao je, kako su vakcine i vakcinacija neophodni. 

 


-  Suočeni smo s vrlo teškom pandemijom, čije je konačno rješenje vakcinacija stanovništva. U međuvremenu, sve vas molim da nosite maske, držite se fizičke distance, održavate higijenu i izbjegavate okupljanja na zatvorenim mjestima. Zahvaljujem svim zdravstvenim radnicima, zahvaljujem ministru zdravlja Arben Vitia i želim svima dobro cijepljenje. Počinjemo sa zdravstvenim osobljem i starijim ljudima, da bismo nastavili s drugima, dodao je Kurti.

 

 

 

 

 

 

Zambak.ba