26 Mayıs 2019 Pazar
Anasayfa > Bosanski > Koç: Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale za razvoj turizma
Koç: Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale za razvoj turizma

Koç: Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale za razvoj turizma

31.03.2017 12:25 12 14 16 18 yazdır
Ambasador Republike Turske u BiH posjetio Federalno Ministarstvo okoliša i turizma

Ministrica okoliša i turizma Federacije Bosne i Hercegovine, Edita Đapo, je sa svojim saradnicima 30. marta 2017. godine u posjetu primila ambasadora Republike Turske u Bosni i Hercegovini, Halduna Koca.


Ministrica Đapo izrazila je zadovoljstvo prijateljskim i dobrim političkim i ekonomskim odnosima, koji postoje između naše dvije prijateljske zemlje.


Tokom sastanka razgovaralo se o prioritetima i planovima posebno u oblasti turizma, kao i okoliša u narednom periodu, dosadašnjim rezultatima, kao i sa potencijalima koje imaju za dalji rast i razvoj.
Također, značajan dio razgovora posvećen je razmjenom ideja o unapređenju sektora turizma, a ambasador Turske, naglasio je da Bosna i Hercegovina ima ogromne potencijale za razvoj turizma, ali da treba uložiti sredstva u izgradnju i unapređenje turističke infrastrukture.


Ministrica Đapo informisala je Ambasadora Turske o planovima Ministarstva za organizovanje investicijske konferencije o turizmu, zatim turističkim sajmovima u našoj zemlji, kao i o svijetlim primjerima kompanija sa turskim kapitalom u Bosni i Hercegovini, koji mogu biti jako dobar primjer kako se pronalazi balans između privredne aktivnosti i zaštite okoliša.


fmoit.gov.ba

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri