Bosanski Haber Girişi : 01 Nisan 2021 14:44

Ivana Marić imenovana za predsjednicu Nadzornog odbora Kamernog teatra

Podsjetimo, Ivana Marić je bila i kandidat za dogradonačelnice Grada Sarajeva a imenovala ju je Četvorka. Nakon brojih kritika i reakcija javnosti, Ivana Marić je odustala od kandidature. 

 

Sarajevska vlada imenovala je 26. marta analitičarku Ivanu Marić za v.d predsjednice Nadzornog odbora Javne ustanove Kamerni teatar '55. Marić će ovu funkciju obnašati umjesto dosadašnje predsjednice, advokatice Nine Kisić. 

Povodom njenog izbora za predsjednicu Nadzornog odbora na svom Facebook profilu oglasila se i Ivana Marić. 

 

- Naime, na ovu poziciju me nisu kandidovale stranke četvorke već nezavisni kandidat Damir Marjanović.  Damir je moj dugogodišnji prijatelj koji mi je ovo ponudio znajući koliki sam zaljubljenik i promotor pozorišta, a posebno Kamernog teatra. Dakle, ne radi se ni o kakvoj utješnoj nagradi niti o mom "uhljebljavanju", jer meni ne treba ni jedno ni drugo. Iskustvo sa kandidaturom za dogradonačelnicu Sarajeva i sve što se dešavalo oko toga, za mene je bilo neprocjenjivo. Na kraju je sve ispalo baš onako kako treba. Pored toga, ja imam posao od kojeg kako lijepo živim pa sam stoga Damiru odmah rekla da ću honorar koji budem dobijala za tu poziciju uplaćivati u humanitarne svrhe. Prvi honorar ću odmah uplatiti za tri sestre iz Bihaća, koje su žrtve nasilja u porodici i kojima će taj novac mnogo više značiti, napisala je Marić. 

 

 

 

Funkciju  predsjednice NO Kamernog teatra je, piše Marić, bez razmišljanja prihvatila. 

- Bit će mi čast i zadovoljstvo da dam mali doprinos daljnjim uspjesima Kamernog teatra. Radujem se suradnji s ostalim članovima uprave i uposlenicima, a posebno s glumačkim velikanom, Emirom Hadžihafizbegovićem, direktorom Kamernog teatra. On mi je na imenovanju čestitao šaljivom porukom: "Iznad Tešnja zora sviće, dobrodošla predsjednice, napisala je Ivana Marić na svom profilu. 

 

 

 

 

Podsjetimo, Ivana Marić je bila i kandidat za dogradonačelnice Grada Sarajeva a imenovala ju je Četvorka. Nakon brojih kritika i reakcija javnosti, Ivana Marić je odustala od kandidature. 

 

 

 

 

Zambak.ba