Bosanski Haber Girişi : 23 Şubat 2021 11:08

Islamofobični postovi Janeza Janše: Kur'an optužio da je izazvao više smrti, patnje nego druge knjige

Janez Janša, čelnik Slovenske demokratske stranke (SDS), nacionalističke i desničarske populističke stranke, ranije je izazvao reakciju javnosti svojim netolerantnim izjavama protiv muslimana, imigranata i homoseksualaca...

Slovenski premijer Janez Janša izazvao je reakciju muslimana nakon što je na svom Twitter nalogu podijelio objavu koja sadrži klevete protiv Kur'ana. 

 

Kritiziran u Sloveniji zbog pritiska na medije i slobode te poznat po svom oštrom odnosu prema imigrantima, premijer Janez Janša podijelio je post o Karlu Marxu i  "Komunistički manifest", Friedricha Engelsa, koji sadrži klevete protiv Kur'ana.

 

 

 

Od 1. jula, 2021. godine, Slovenija će po drugi put predsjedavati Vijećem Europske unije. Vijeće je glavni donosilac odluka u EU te pregovara i donosi nove propise EU ili ih prema potrebi prilagođava.

Slovenski premijer Janez Janša je jučer na svom zvaničnom profilu podijelio post koji vrijeđa muslimane i time "podržao" mrzilačku usporedbu Komunističkog manifesta, a o kojoj se potom konstatira kako:

 

- Nijedna druga knjiga, osim Kur’ana, nije prouzrokovala više smrti, patnji, ugnjetavanja, osiromašenja i socijalne zaostalosti, navedeno je u postu. 

 

Osim što je populistička laž, njena promocija od strane Janše je jasni fašistički potez i uvreda svim muslimanima Evrope i svijeta.

 

Janez Janša, čelnik Slovenske demokratske stranke (SDS), nacionalističke i desničarske populističke stranke, ranije je izazvao reakciju javnosti svojim netolerantnim izjavama protiv muslimana, imigranata i homoseksualaca. Janša, koji je, također, negirao holokaust, u januaru je u objavi na Twitteru tvrdio da bi islam trebao biti reformiran na humaniji način i tvrdio da problem nije radikalni islam, već sam islam.

 

 

Janša, koji je bio premijer u periodu između 2012. i 2013. godine, a u junu 2014. godine osuđen je na dvije godine zatvora zbog korupcije, u evropskoj štampi naziva se "slovenačkim Trumpom".

 

 

 

Zambak.ba