Bosanski Haber Girişi : 26 Mart 2021 14:47

Građani BiH u Srbiju mogu bez PCR testa

Građanima BiH, koji ulaze u Srbiju preko Hrvatske također nije potreban PCR test samo ako prolaze kroz Hrvatsku, ali u slučaju da prenoće u Hrvatskoj dan ili dva, onda im je taj test potreban...

Građani Bosne i Hercegovine mogu ući u Srbiju bez PCR testa, zbog produženja prethodnih epidemioloških mjera Vlade Srbije. 

 

Mlađen Cicović, šef Predstavništva Republike Srpske kazao je da je prethodno donesena uredba Vlade Srbije samo dopunjena stavkom da svi građani, osim državljana BiH, Albanije, Bugarske, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Mađarske, moraju imati ili PCR test ili potrvrdu o vakcinaciji. 

 

Pojasnio je, kako pišu Nezavisne, da je posljednjim mjerama Vlade Srbije propisano da je obavezno posjedovanje PCR testa za sve, bez obzira na državljanstvo, osim državljana zemalja balkana, među kojima je i BiH. 

 

 

Dodatno je pojasnio da građanima BiH, koji ulaze u Srbiju preko Hrvatske također nije potreban PCR test samo ako prolaze kroz Hrvatsku, ali u slučaju da prenoće u Hrvatskoj dan ili dva, onda im je taj test potreban.

 

Cicović je rekao da se za ulazak u Srbiju ne gleda ko je čiji državljanin, već sa koje teritorije ulazi, pa je tako i državljanima Srbije koji dolaze iz drugih zemalja svijeta, osim BiH, Republike Srpske i drugih iz zemalja regiona koje su izuzete, potreban PCR test ili potvrda o vakcinaciji.

 

 

 

Zambak.ba