Bosanski Haber Girişi : 22 Şubat 2021 13:52

Emir, srebrenički dječak rođen za vrijeme genocida bacio Grčku na koljena

Pobjedi je doprinio dvadesetpetogodišnji Emir Sulejmanović sa 23 poena i 13 asistencija...

 

Dok je Srebrenica bila svjedok jednog od najbrutalnijeg  masakra kojeg  je Europa ikad vidjela u modernoj historiju, majka Vahdeta Sulejmanović, je u šumi na svijet donijela Emira Sulejmanovića - košarkaške zvijezde. 

 

Emir Sulejmanović, bio je zvijezda košarkaškog meča između Bosne i Hercegovine i Grčke.  U kvalifikacijama za Eurobasket 2022; koje su se odigrale u subotu u latvijskom gradu Rigi, Bosna i Hercegovina je savladala Grčku sa 84:69, toj pobjedi doprinio je dvadesetpetogodišnji Emir Sulejmanović sa 23 poena i 13 asistencija.

 

 

 

Jedan od istaknutih detalja o bosanskoj zvijezdi, koja je bacila Grčku na koljena, je da je rođen tokom genocida u Srebrenici.  

 

- Moja rahmetli supruga od silnih stresova porađala se cijeli dan u šumi. Padale su granate, meci su letjeli na sve strane. Oko 800 ljudi bježalo je iz okupirane Srebrenice ka Žepi. Tog 13. jula nikoga nije bilo u našoj kući. Morali smo je napustiti. I onda, u svom tom haosu, moja supruga Vahdeta i ja dobili smo drugog sina, našeg Emira, ispričao je za SCsport.ba, Nedžad Sulejmanović košarkaša Emira Sulejmanovića.

 

 

Emir je na svojoj zvaničnoj stranici podijelio fotografiju sa majkom i napisao:" Učinit ću te ponosnom, mama. Obećavam"

 

 

 

 

Zambak.ba