Bosanski Haber Girişi : 22 Şubat 2021 12:57

Duraković: Sačuvali smo naše dostojanstvo

- Čekamo odluku Ustavnog suda BiH nakon koje ćemo znati šta i kako dalje. Hvala vam i ponosan sam..., naveo je Ćamil Duraković na svom Facebook profilu. 

 

 

Ćamil Duraković, iz Inicijative "Moja adresa:Srebrenica", jučer je, nakon što su probosanske stranke odlučile da bojkotuju izbore,  na svom Facebook profilu uputio poruku. 

 

- Da sumiramo... Skepticima koji su sumnjali i pokušali obezvrijediti naše jedinstvo i čvrstu odluku da bojkotujemo današnje neregularne izbore, želim saopštiti da je, po našim informacijama, u Srebrenici od 3.000 Bošnjaka na biračkom spisku glasalo njih 166. Ne ulazeći u to kako i za koga je danas glasalo 166 Bošnjaka, to nije dovoljno niti za jedan odbornički mandat, kazao je Duraković. 

 

Duraković je istakao i "ako izuzmemo ucjene, prijetnje, plaćanja socijalno-ugroženim, sa ponosom mogu reći da smo sačuvali naše dostojanstvo."- Mi nismo nikome prijetili, plaćali niti ucjenjivali. Ponosan sam što je moj narod danas izabrao dostojanstvo umjesto straha, interesa i nepravde. Naša borba nije lahka, ali je sigurno nastavljamo. Čekamo odluku Ustavnog suda BiH nakon koje ćemo znati šta i kako dalje. Hvala vam i ponosan sam..., naveo je Ćamil Duraković na svom Facebook profilu. 

 

 

 

 

Zambak.ba