26 Mayıs 2019 Pazar
Anasayfa > Bosanski > Delegacija akademskih radnika i poduzetnika sa Balkana u posjeti Turskoj
Delegacija akademskih radnika i poduzetnika sa Balkana u posjeti Turskoj

Delegacija akademskih radnika i poduzetnika sa Balkana u posjeti Turskoj

03.04.2017 18:44 12 14 16 18 yazdır
Delegacija od 40 osoba posjete Izmiru, posjetit će i doseljenike sa Balkana u Aydinu, Manisi i Tekirdagu

Delegacija koju čine akademsko osoblje, poduzetnici i predstavnici nevladinih organizacija iz Makedonije, Kosova, Albanije i Bosne i Hercegovine posjetili su doseljenike sa Balkana u turskom gradu Izmiru, javlja Anadolu Agency (AA).


Delegacija od 40 osoba posjetila je predsjednika Centra za strateško istraživanje Balkana (BASAM) Rifata Saita i upravu Partije pravde i razvoja (AK Parti) u Izmiru.


Predsjednik uprave AK Partije u Izmiru Bulent Delican kazao je kako je parlamentarni sistem u Turskoj ne daje mnogo prostora za iznalaženje rješenja kada je riječ o ekonomiji ili drugim problemima.


Haci Ilyas Uka, koji predvodi delegaciju rekao je kako program posjete počeli iz Izmira i da su posjete doseljenicima sa Balkana u Aliagi, Foci, Menemenu, Urli i Cesmeu protekle vrlo produktivno. Uka je najavio susret sa doseljenicima u Aydinu, Manisi i Tekirdagu.
Sait je rekao kako tokom posjete delegacije neće pozivati na referendum već da će jedino dati informacije o onome što je rad turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana kada je riječ o Balkanu te da će ih pozvati da Erdoganu pruže podršku. 


"Balkan nam šalje poruku. Politička nestabilnost u Turskoj potiče iz parlamentarnog sistema. Balkan nam je veoma dobar primjer", izjavio je Sait.
AA

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik ve tamamı büyük harfle yazılan yorumlar onaylanmamaktadır.
Kategorinin Diğer Haberleri