Bosanski Haber Girişi : 19 Şubat 2021 12:00

Džaferović: Dodik mi je rekao da je Srbija spremna donirati FBiH vakcine

Bošnjački član predsjedništva BiH se osvrnuo i na bojkot izbora u Srebrenici gdje je istakao da "podržava ljude iz Srebrenice koji su odlučili da bojkotuju izbore" i dodao da se bojkonom dobija na borbi za pravdu, za legitimitet...

Šefik Džaferović, član Predsjedništva BiH gostujući na Dnevniku D, na FTV-u, govorio je o vakcinama protiv koronavirusa te o tome zašto još nijeda građanin FBiH nije vakcinisan.  Džaferović je tom prilikom kazao kako je BiH imala dobre rezultate u pandemiji, ali nije završila. 

 

- Pokušavao sam diplomatskim putem nabaviti vakcine, ali situacija je takva kakva jeste, cijeli svijet se bori za njih. (Milorad, op.a.) Dodik mi je rekao kako je Aleksandar Vučić spreman da donira i FBiH nekoliko hiljada vakcina i rekao sam mu da je on predsjedavajući i ima pravo da za BiH pribavlja pomoć u borbi protiv pandemije. Postoji Vijeće ministara BiH, ta pomoć mora biti odobrena. Dakle, nisam govorio o pomoći entitetu, nego državi, rekao je Džaferović. 

 

Osim teme o vakcinama protiv koronavirusa Džaferović je i prokomentarisao glasanje za gradonačelnika Mostara. Tom prilikom kazao je da Mostar vidi kao grad u kojem će se raditi na rješavanju vitalnih problema koji su se nagomilali, počevši od komunalnih pitanja pa do pitanaj ekonomije i svega ostalog što je vezano za Mostar. Džaferović je istakao da je Mostar jedno perspektivno i prosperitetno područje te da ako se bude vladalo njime kako treba, u budućnosti može biti ono što zaista jeste u BiH. Dodao je i to da je dobro što su se izbori u Mostaru održali i da je napravljen sporazum SDA i HDZ-a, koji je kasnije podržan na Parlamentarnoj skupštini BiH. 

 

 

Bošnjački član predsjedništva BiH se osvrnuo i na bojkot izbora u Srebrenici gdje je istakao da "podržava ljude iz Srebrenice koji su odlučili da bojkotuju izbore" i dodao da se bojkonom dobija na borbi za pravdu, za legitimitet. 

 

 

 

 

 

 

Zambak.ba