Bosanski Haber Girişi : 31 Mart 2021 15:50

Crnogorski ministar se izvinio: Nikada nisam negirao genocid u Srebrenici

- Žao mi je ako sam nesvjesno na bilo koji način uvrijedio naše građane muslimane, kazao je Leposavić...

 

Nakon što je za genocid u Srebrenici, poslanik u crnogorskom parlamentu,  Vladimir Leposavić rekao da će ga priznati kada se to “nedvosmisleno utvrdi”, početkom ove sedmice se izvinio.  Istakao je kako su njegove riječi iskrivljene  te da nikada nije negirao genocid u Srebrenici kao i to da je poštovao legitimne odluke međunarodnih organizacija i sudova.

 

- Žao mi je ako sam nesvjesno na bilo koji način uvrijedio naše građane muslimane, kazao je Leposavić.

 

 

Podsjetimo, Vladimir Leposavić je prošle sedmice na sjednici u crnogorskom parlamentu kazao da će priznati genocide u Srebrenici ukoliko se to “nedvosmisleno utvrdi”, dovodeći tako Odluke  međunarodnog suda u Hagu u pitanje ali I vrijeđajući porodice. Na takve izjave reagovali su I iz same vlasti Crne Gore. Tako je crnogorski mitropolit Mihailo istakao je da diže glas protiv negiranja zločina u Srebrenici, te da  je “negirati taj zločin, zločin sam pa učinila to Vlada Crne Gore ili neki njen minister”.

 

- Ako ne osudimo ovo djelo onda nismo ono što jesmo - ljudi, zaključio je Mihailo, mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve. 

 

Osim njega reagovao je i sam potpredsjednik Vlade Crne Gore Albin Kurti ali I američka ambasada u Podgorici kao i zvaničnici Europske unije, pozivajući Vladu  Crne Gore  da zauzme  jasan stav o genocide u Srebrenici.

 

 

 

Zambak.ba