Bosanski Haber Girişi : 11 Şubat 2021 15:03

Çavuşoğlu: Turska jača odnose s Katarom na svakom polju

Çavuşoğlu je nakon sastanka sa katarskim kolegom Muhammedom bin Abdurrahmanim Al Thanijem rekao da su odnosi dviju zemalja u svim oblastima, a posebno bilaterelni obim trgovine i investicije, dodatno ojačani

 

Ministar vanjskih poslova Turske, Mevlut Çavuşoğlu koji boravi u Kataru u službenoj posjeti, rekao je da su odnosi dvije zemlje postali jači, posebno u bilateralnom obimu trgovine i investicija.

 

 

 

Ministar se sastao sa svojim katarskim kolegom Muhammedom bin Abdurrahmanim Al Thanijem. Çavuşoğlu je na održanoj zajedničkoj konferenciji za novinare rekao da su odnosi dviju zemalja u svim oblastima, a posebno bilaterelni obim trgovine i investicije, dodatno ojačani.

 

 

 

Ministar je također rekao da je ukidanje embarga Kataru koji su uvele zemlje Zaljeva, važan početak. 
- Mi kao Turska prosperitet i stabilnost zaljevske regije doživljavamo kao vlastiti prosperitet i stabilnost, kazao je Çavuşoğlu i dodao da se Ankara zalaže za političko rješenje u Libiji i Siriji.

 

Ministar Çavuşoğlu se vidio i sa katarskim emirom šeikom Temimom.
-Katar je iz sukoba u Zalivu izašao jači. Čestitamo (Šeiku Temimu) na njegovom vodstvu u ovom procesu, napisao je Çavuşoğlu u svojoj objavi na Twitteru.

 

 

Zambak.ba/Trthaber.com.tr.