Bosanski Haber Girişi : 16 Mart 2021 18:40

BREAKING: Turska donira BiH 30.000 vakcina protiv koronavirusa

Članovi Predsjedništva BiH, Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić, borave danas, na poziv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana, u službenoj posjeti u Ankari, tom prilikom je turski predsjednik BiH donirao vakcine protiv koronavirusa...

 

 

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan donirao je zdravstvenom sistemu Bosne i Hercegovine 30 hiljada vakcina protiv koronavirusa, saznaje Zambak.ba. 

 

- Najprije bih da izrazim saučešće našoj braći i prijateljima u BiH koji su zbog koronavirusa izgubili živote. Cijenimo što Predsjedništvo BiH pokazuje zajedničku volju u borbi protiv pandemije koronavirusa. Obzirom da se prijatelji u nevolji poznaju, bili smo od početka uz BiH i, ako Bog da,  i dalje ćemo biti. Povodom toga, poslat ćemo 30.000 doza vakcina u BiH, kazao je u konferenciji za medije predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan.

 

 

 

 

 

 

Podsjetimo, predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i članovi Šefik Džaferović i Željko Komšić borave danas, na poziv turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdoğana, u službenoj posjeti u Ankari. 

 

 

 

 

 

Zambak.ba

Foto: Anadolija