Bosanski Haber Girişi : 26 Mart 2021 21:32

Bogićević: Podnio sam neopozivu ostavku, današnje glasanje suvišno

Bogić Bogićević, iako je danas izabran za gradonačelnika, prema pismu koje je uputio predsjedavajućem Gradskog vijeća Jasminu Ademoviću, neće promijeniti odluku i prihvatiti poziciju gradonačelnika. 

 

Kako je u pismu, prema pisanjima Klixa, rekao Bogićević, ne trebaju očekivati njegovo izjašnjenje o današnjem "izboru" za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasanje bilo potpuno bespredmetno.

 

- Prije dva dana javno i neopozivo povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. Neopozivo povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati. Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekoretno što ni jednom riječju niko na današnjoj sjednici nije ni pomenuo moje neopozivo povlačenje kandidature, piše Bogićević.

 

Kako je rekao, radi zaustavljanja daljih manipulacija njegovim imenom, traži da javnost bude obavještena o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da je 24. marta neopozivo povukao svoju kandidaturu, te da je stoga današnje glasanje o njemu u Gradskom vijeću Sarajeva bilo potpuno bespredmetno i suvišno.

 

- Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnja dešavanja u Gradskom vijeću, umjesto što krivicu pokušavate da prebacite na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već neopozivo izjasnio, zaključuje Bogićević.

 

Podsjećamo, Gradsko vijeće Sarajeva izabralo je danas Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća, nakon čega je Bogić Bogićevoć izabran za gradonačelnika Sarajeva. Također, Bogić Bogićević je prije dva dana podnio neopozivu ostavku na poziciju kandidata za gradonačelnika Sarajeva, a po tom pitanju poslao je pismo predsjedniku SDP-a, Nerminu Nikšiću.