Bosanski Haber Girişi : 25 Mart 2021 11:06

Bogić Bogićević odustao od kandidature za gradonačelnika: Ne želim da se moje ime koristi za političke igre

Bogićević je kazao kako ne želi da se međustranački odnosi narušavaju zbog njega, ali i da ne želi da se njegovo ime koristi u nedoličnim  političkim i izbornim igrama, na što je, kako je naveo, ličila sjednica Gradskog vijeća Sarajeva...

Bogić Bogićević, kandidat za gradonačelnika Grada Sarajevo, odustao je jučer od kandidature. On je o svojoj odluci obavijestio lidera SDP-a, Nermina Nikšića. 

 

 

- Obavještavam te o mojoj neopozivoj odluci da povučem kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Ona je očigledno postala kamen spoticanja u koalicionim odnosima Četvorke, koja je tim povodom pokazala evidentno nejedinstvo na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva. To nejedinstvo svojevrsna je poruka da, unutar Četvorke, nisam poželjan kandidat za pomenutu odgovornu funkciju, navodi se u odluci Bogića Bogićevića, piše N1. 

 

Bogićević je kazao kako ne želi da se međustranački odnosi narušavaju zbog njega, ali i da ne želi da se njegovo ime koristi u nedoličnim  političkim i izbornim igrama, na što je, kako je naveo, ličila sjednica Gradskog vijeća Sarajeva. 

 

 

- Zahvaljujem se Socijaldemokratskoj partiji na povjerenju koje mi je ukazala kandidovanjem za gradonačelnika glavnog grada Bosne i Hercegovine. Posebno se zahvaljujem onom dijelu javnosti koji mi je iskazao veliku podršku i poštovanje. Nažalost, ne mojom krivnjom, njihova očekivanja su iznevjerena, kazao je Bogićević.