Bosanski Haber Girişi : 18 Mart 2021 12:15

Autoput Sarajevo-Beograd-Sarajevo koštat će oko 2,5 milijarde eura

Uslov da Turska da kredit za izgradnju autoputa po povoljnijim uslovima jeste da kompanije iz Turske budu glavni izvođači radova dok domaće firme mogu biti podizvođači...

Izgradnja autoputa Sarajevo-Beograd-Sarajevo, kako se procjenjuje, koštat će od 2 do 2,5 milijarde eura i finansirat će se kreditom iz Turske, kazao je to Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Vijeću ministara BiH. 

 

– Negdje oko 2 do 2,5 milijarde evra, ali važno je da se počne, a na proljeće počinje na prvoj dionici od Rače do Bijeljine. Tako ćemo, osim te dionice imati onu koja je počela od Kuzmina i Rače i mosta koja se gradi čime pružam sve uslove da se gradi na tom dijelu Srpske, kazao je Vojin Mitrović, ministar transporta i komunikacija u Vijeću ministara BiH. 

 

 

Prema njegovim riječima Republika Srpska je spremna da na njenon teritoriji počne izgradnja autoputa, a u izgradnji će učestvovati firme iz Republike Srpske. 

 

 

Uslov da Turska da kredit za izgradnju autoputa po povoljnijim uslovima jeste da kompanije iz Turske budu glavni izvođači radova dok domaće firme mogu biti podizvođači. 

 

 

 

 

Zambak.ba/Banjaluka.net

Foto: Novi Glas