Bosanski Haber Girişi : 22 Şubat 2021 12:36

Alija Tabaković: Ponosni smo da je narod prihvatio našu tužnu odluku na koju smo bili primorani

Alija Tabaković, kandidat za načelnika općine Srebrenica, sinoć je istakao zadvoljstvo što je izborni dan u Srebrenici prošao bez incidenata...

 

Jučer su u Doboju i Srebrenici održani ponovljeni izbori. U Srebrenici birači su mogli glasati na 26 redovnih biračkih mjesta i dva mjesta u odsustvu. Predstavnici probosanske stranke okupljeni u Inicijativu “Moja adresa: Srebrenica”, bojkotovali su izbore.

 

Alija Tabaković, kandidat za načelnika općine Srebrenica, sinoć je istakao zadvoljstvo što je izborni dan u Srebrenici prošao bez incidenata. Također, Tabaković je istakao i da mu je drago što je “narod prihvatio odluku, I složio se sa nama, a to je da se Bošnjaci ne mire sa tim das u zakinuti za poštu, das u zakinuti u startu za osam stotina glasova”.

 

Mali broj ljudi, dodao je Tabaković, njih 100 do 150 koji su izašli na izbore iz privatnih razloga, “neki su ucijenjeni, neki su morali radi posla, neki radi budućih dešavanja u Srebrenici”.

 

- Tako da smo mi ponosni da je narod prihvatio našu zaista tužnu, i odluku na koju smo bili primorani. Sada ćemo vidjeti šta će se dešavati u budućnosti. Mi ćemo svakako obavljati razgovore sa bitnim faktorima iz vrha države i međunarodne zajednice kako bismo svi bili na raspolaganju našim ljudima ovdje u Srebrenici, i svakako da ćemo se boriti za pravo svakog građanina u Srebrenici, a posebno za svakog Bošnjaka povratnika, rekao je Tabaković u izjavi za Anadoliju.

 

 

 

 

Zambak.ba/Avaz

Foto:Facebook