Bosanski Haber Girişi : 28 Ocak 2021 14:31

Alagić: Odnosi Sarajeva i Konye su uvijek bili na visokom nivou

Načelnik Pekyatırmacı, zahvalivši ambasadoru Bosne i Hercegovine Adisu Alagiću, istakao je da odnos između Bosne i Hercegovine i Turske iz prošlosti na dobrom nivou

 

 

Ambasador Bosne i Hercegovine u Ankari Adis Alagiç, počasni konzul Bosne i Hercegovine i generalni sekretar gradske općine Konya Ercan Uslu posjetili su načelnika Općine Selçuklu Ahmeta Pekyatırmacı-a.

 

 

 

Adis Alagić, zahvalivši se načelniku Pekyatırmacı, istakao je da odnos između Bosne i Hercegovine i Turske iz prošlosti na dobrom nivou: “Uz podršku koju ste pružili u našim najtežim vremenima, uvijek smo zajedno. Nadam se da će ove posjete dovesti do daljeg razvoja odnosa dviju sestrinskih zemalja. Konya je vrlo lijep grad i grad koji voli Bosance. Počevši od rata, odnosi Konye i Sarajeva uvijek su bili na najvišem nivou. Nadam se da će se ova bratska veza razviti i postići još bolje bodove."

 

Načelnik Selçuklu opštine, Ahmet Pekyatırmacı, ističući da se odnosni sa Bosnom i Hercegovinom održavaju na visokom nivou, dodao je: „Bosna i Hercegovina je naša sestrinska zemlja s kojom smo povezani od prošlosti. Kao općina Selçuklu, doprinosimo razvoju veza i odnosa sa Bosnom i Hercegovinom. Jedan od primjera za to je odnos bratske općine koji imamo s općinom Stari Grad u Bosni i Hercegovini. Nadam se da ćemo i želimo i dalje jačati veze koji će se razvijati na kulturnim poljima ".

 

 

 

 

Zambak.ba/Selçuklu Belediyesi